Vízellátás és csatornázás tervezése, kivitelezése

 


Az épületgépészet egyik legfontosabb eleme a vízvezetékrendszer megtervezése. Ez nem csupán a vezetékeket és a csöveket foglalja magában, hanem a rendszerre kötött eszközöket, a mérőórákat vagy a vízmelegítő berendezéseket is. A rendszerben hasonló fontossággal bírnak a vízvételi szerelvények, a keverőcsapok és a csaptelepek. Ezek azonban még mindig csak a teljes hálózat egyik felét teszik ki. A használt víz elvezetése szintén elengedhetetlen egy komfortos és jól működő rendszer üzemeletetéséhez. Ebben játszik szerepet a belső csatornahálózat épületgépészeti tervezése, amely legalább annyira összetett, mint a vízellátó rendszer. Sokan azt gondolják, hogy a csatornarendszer kiépítése és megtervezése lényegesen egyszerűbb, holott számolni kell a szellőztetővezetékekkel és a beömlőnyílásokra szerelt szagfogó berendezésekkel is. Ezek akadályozzák meg, hogy a csatornában keletkező kellemetlen szagú gázok a lakótérbe jussanak. A rendszerek megtervezése és kiépítése megfelelő szaktudást, alaposságot és gondos körültekintést igényel. Épületgépész kollégáink az elmúlt évek során jelentős tapasztalatra tettek szert a témában, amelyet szívesen az Ön rendelkezésére bocsátanak.

 

Üzemeltetés és karbantartás


A hálózatot nemcsak megtervezzük és kiépítjük, hanem kérésére az üzemeltetésben és a karbantartásban is segítségére leszünk. Érdemes épületgépész szakemberre bíznia a vízellátórendszer és a csatornahálózat karbantartását, ugyanis így megelőzhetővé válnak a problémák, mielőtt valóban komolyra fordulhatnának. Ezzel rengeteg kényelmetlenségtől és kiadástól óvhatja meg magát. Sajnos a legtöbben már csak akkor kérnek vízszerelőtől vagy épületgépésztől segítséget, ha túl nagy a baj, nedvesek a falak, vagy elöntötte a házat a víz. Pedig a szakszerű üzemeltetéssel és a rendszeres ellenőrzéssel, valamint karbantartással lényegesen megnövelhető a hálózat élettartama és csökkenthető annak amortizációja. Így komolyabb felújítás nélkül is évtizedekig élvezheti a tökéletesen működő rendszer előnyeit, és az ingatlan is tovább megőrzi eredeti értékét.


A vízellátás és -elvezetés mellett az épületgépészet egyéb vállfajai is tevékenységi körünkbe tartoznak, mint például a hűtés- és fűtéstechnika. Így foglalkozunk például a kéménybélelés elvégzésével, de a háztartási és ipari klímaszerelés sem okoz gondot számunkra.
 

 

Vízellátás és csatornázás tervezése, kivitelezése
Vízellátás koszerűen