A klímaszerelést, a hűtő- és fűtőberendezések telepítését érdemes már a tervezéskor épületgépész szakemberekre bízni. Cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik a lakossági klímaszerelés terén, de hűtőberendezések telepítését, javítását, karbantartását is vállaljuk.

 

Háztartási klímaszerelés


Légkondicionálót vásárolna? Kérje épületgépészeti segítségünket már a tervezésénél! A megfelelően kiválasztott klímaberendezéssel nemcsak a hűtés, hanem a fűtés is lehetséges – ezzel pedig az átmeneti időszakban pénzt és energiát is spórolhat.
Akármilyen egyszerű légkondicionálót készül is beépíteni, érdemes épületgépész  szakemberre bízni a klímaszerelést. Cégünk split-, multisplit-, hőszivattyús és VRF klímák üzembe helyezését és beállításait is vállalja, így Ön biztos lehet benne, hogy a rendszer előírásszerűen, biztonságosan működik.

 

Klímaszerelés ipari méretekben


Cégünk ipari méretekben is vállalja a klímaszerelést, legyen szó akár egy teljes irodaház, vagy üzemcsarnok légkondicionálásáról. A Global General Kft. igazoltan jogosult arra is, hogy elvégezze a ma már törvényileg előírt, szükséges szivárgásvizsgálatot, vagy elvégezze a klímaszerelést, hűtőberendezések javítását 3 kg hűtőközeg töltés felett.

 

 

Általános tudnivalók a klímaszerelésről


 

Mennyi ideig tart?


A klímaszerelés munkálataira általában 4-5 órát kell számolni. Ebben benne van egy-két fal átvésése, a berendezés bekötése, felhelyezése, első beüzemelése és beállítása is. A klímaszerelés hosszabb ideig tart, ha a fal belsejében kell vezetni a csövezést vagy a kábeleket: ekkor vésni kell a falat, majd durva burkolattal visszajavítani azokat a részeket, ahol a munkát végezzük.


A klímaszerelést általában épületgépészeti felmérés előzi meg, ezt magánszemélyek esetén igyekszünk a munkaidőn kívüli időpontra tenni, hogy minél rugalmasabbak maradjunk. Ezt a felmérést általában telefonos egyeztetés előzi meg, amely során előzetesen már megismerkedtünk az ingatlannal – tudjuk például, hányadik emeleten, milyen típusú épületben fogjuk elvégezni a munkát.

 

Mennyire lesz piszkos munka?


Szakembereink úgy dolgoznak, hogy a klímaszerelés a lehető legkevesebb sittel, porral járjon. A fúráskor és a fal átlyukasztásakor minimális törmelékkel azért számolni kell. A nagyobb darabok szemeteszsákban, sittes zsákban elszállíthatók. A klímaszerelés után általában elegendő egy alaposabb porszívózással és söpréssel kitakarítani a területet.

 

Milyen klímát válasszunk?

 

Split klíma


A split klíma egy kültéri és egy beltéri egységből áll. A rendszerben folyadék kering, ez a beltérben hőt vesz fel, majd a kültéri egységben leadja azt. Ennek a klímatípusnak az a legnagyobb előnye, hogy csendesen működik, hiszen a legzajosabb egység az épület falain kívülre kerül.

 

Multi split klíma


A multi split légkondicionálók ugyanazon az elven működnek, mint a split klímák, azonban ekkor több beltéri egységet is beszerelhetünk. Előnye, hogy a segítségével a lehető legoptimálisabban állíthatjuk be a berendezéseink működését. Oldalfali, légcsatornás, parapet, vagy álmenyezetbe építhető légkondicionálót is választhatunk.

 

Hőszivattyús klíma


A hőszivattyús klímával egyszerre hűthetünk és fűthetünk. Ez a típus ideális irodákba és olyan helyiségekbe is, ahol mindig egyenletes hőmérsékletet szeretnénk. Megfontolandó a vásárlása akkor is, ha a tavaszi vagy őszi hidegebb időszakban jólesne egy kis meleg a szobában, de nem szeretnénk felfűteni a házat.

 

Inverteres klíma


Az inverteres klíma az egyik leginkább energia-hatékony hűtési megoldás. Szintén alkalmas fűtésre és hűtésre is, kompresszora pedig precíz szabályozást tesz lehetővé.

 

 

Használja kalkulátorunkat a klímaszerelés költségeinek becsléséhez!

(A kalkulált összeg közelítőleges árat ad Önnek a klímatelepítés várható költségéről)Útmutató a klímaszerelés árkalkulátor használatához:

 

  • Adja meg, hány klímát szeretne telepíteni! (egy klíma magában foglalja a beltéri és kültéri berendezések együttesét)

  • Adja meg a beltéri és kültéri egységek közti nyomvonal távolságát! (több klíma telepítésénél ezek összegét)

  • Adja meg, hány helyen kell a vezetékezést falon át vezetni!

  • Szeretne fali konzolt a kültéri egységnek?

 

Klimatizálás, klímaszerelés

Klímaszerelés az épületgépész szakértelmével
Tervezés, telepítés, karbantartás

Klímák szerelése, karbantartása
Klímaszerelés
Klímaszerelés magánszemélyeknek
Ipari klímaszerelés