Cégünk sok éves tapasztalattal a háta mögött vállal komplett gépészeti kivitelezéseket a tervezéstől, engedélyeztetéstől egészen a kulcsra kész átadásig. Lelkiismeretes, gondos épületgépészként számunkra fontos a munkánk utóélete, így örömmel vállaljuk el az elkészült épületgépészeti rendszerek beüzemelését, üzemeltetését és karbantartását is igény esetén.

 

Épületgépészeti szolgáltatásaink:

 

Vállaljuk épületek komplett vízellátásának, vízvezeték rendszerének tervezését, az ezzel kapcsolatos hatósági ügyintézést és az épületgépészeti rendszer beüzemelését, karbantartását is. Legyen szó új, vagy akár meglévő ingatlanról, professzionális épületgépészként, tőlünk precíz, gondos munkát kap majd.

 

A munka minden esetben helyszíni felméréssel indul, ezután elkészítjük az épület adottságainak és a hatósági szabályoknak megfelelő terveket. Ezeken szerepelnek a meleg- és hidegvíz vezetékek, a meleg víz előállításához szükséges eszközök (pl. elektromos vízmelegítő) helye, a szűrők, a szennyvízelvezetés terve. Az udvaron egészen a telekhatárig megmutatjuk a hálózatokat, és csatornabekötési tervet is készítünk.

 

A vízvezeték hálózat változatos anyagokból készíthető. A régebbi épületgépészeti rendszerek esetében a vezetékek általában horganyzott acélcsőből készültek, még régebbi ingatlanok esetében hajlékony ólomvezetékekkel is találkozhatunk. Modernebb megoldás a lágy vörösrézcső használata, de a polietilén műanyag vezetékek sem ritkák.

 

Nagy gyakorlattal rendelkezünk a csatornázás területén is, olyan különleges, épületgépészeti szolgáltatásokkal, mint a száloptikás diagnosztika, a WOMA tisztítás, vagy a csatornaszerelési munkálatok. Tevékenységünk során a hatósági ügyintézésről, engedélyeztetések elindításáról is gondoskodunk.

 

A csatorna tervezése és kivitelezése mellett a rendszer karbantartása is nagyon fontos. A hálózat rendszeres ellenőrzésével feltérképezhetjük a rendszer hibáit, pontosabb képet kaphatunk az esetleges dugulásokról és a csövek állapotáról. A csatorna ellenőrzésének egyik leghatékonyabb módja a száloptikás vizsgálat, amely során az épületgépészek egy kábel segítségével egy kamerát juttatnak az előzetesen megtisztított hálózatba.

 

A csatorna tisztítására az egyik legelterjedtebb módszer az úgynevezett WOMA tisztítás. Ez egy nagy nyomású, vizes tisztító eszköz, amely még a legmakacsabb dugulást is képes hatékonyan elhárítani. A WOMA rendszer speciális forgófejéből nagy nyomáson érkeznek a vízsugarak a csatorna falára, és szinte olyan hatékonysággal távolítják el onnan a lerakódásokat, mint egy gőzborotva.

 

Bízza ránk épületeinek hűtés-fűtés tervezését is! Több éves tapasztaltunk van a klímaberendezésekkel, szellőzéssel, költségelosztási rendszerekkel kapcsolatos épületgépészeti munkákban. Vállalunk fűtésszerelést, beszabályzást, korszerűsítést is.
Meglévő fűtésrendszerének ellenőrzését, beállítását is bízza ránk! Épületgépész szakembereink akár már a fűtésrendszer szabályozásával, finomabb beállításával is segíteni tudnak abban, hogy mérséklődjön a fogyasztás és nagy összegeket takarítsunk meg.

 

A füstgázelvezetés és a kéménybélelés az egyik legnagyobb körültekintést igénylő épületgépészeti munka. Az eddig az épületgépészetben használt kéménybélelő anyagok, mint az alumínium és az acél, csak korlátozottan képesek ellenállni a kéményben jelentkező igénybevételeknek, ezért kiemelten fontos az, hogy rendszeresen ellenőriztessük, és szükség esetén felújítassuk a füstelvezető berendezéseket. Ma már számos modern, kompozit anyag és új technológiák állnak rendelkezésre ahhoz, hogy a kéményeket üzembiztosabbá, ellenállóbbá tegyük.


Magyarországon 2015. szeptember 26-ától kizárólag energiatakarékos, kondenzációs kazánokat lehet majd beépíteni, méghozzá olyanokat, amelyek éves átlagban legalább 86%-os hatásfokkal dolgoznak. Az új kazánok beépítéséhez a régi kémények átépítésére és felújítására is szükség van.

 

Egyik legfontosabb épületgépészeti tevékenységünk a kazáncsere, melynek során a komplett víz-, gáz-, fűtés-, égéstermék oldalt kialakítjuk és a teljes tervezést és ügyintézést is elvégezzük.

 

 

További szolgáltatások:

 

  • gázellátás tervezés, hatósági átadás, ügyintézés, gázszerelés

  • légtechnika beszabályozás, műszeres mérés, légtechnika szerelés

  • megújuló energiaforrások hasznosítása – geotermikus, szolár rendszerek telepítéseHasználja kalkulátorunkat fűtés, víz-csatorna szerelésünk költségeinek becsléséhez:(A kalkulált összeg közelítőleges árat ad arról, hogy mennyibe is kerülne Önnek pl. egy kazáncsere!)

 

Útmutató a központifűtés-szerelés és víz-, csatornaszerelés árkalkulátor használatához:

 

  • Adja meg lakása fűtött alapterületét az alapszerelés kalkulálásához!

  • Adja meg hány radiátort szeretne telepíteni!

  • Ha szeretne padlófűtést, akkor adja meg hány négyzetméteren! (Ha nem szeretne, akkor írjon 0-át!)

  • Ha csak kazánt szeretne cserélni, úgy válassza ki milyen típust szeretne és a többi mezőt írja 0-ra!

  • Ha vízszerelést is szeretne, úgy adja meg hány vizes berendezést akar telepíteni (mosdó, mosogató, WC, zuhanyzó, kád, mosógép, mosogatógép, stb.)

Épületgépészet

Teljes körű épületgépészet
Professzionális megoldások korrekt áron

Épületgépészet
Épületgépészet szakértelemmel