Műszaki ellenőrzés szakemberrel

 

A kivitelezés során számos jogszabálynak, előírásnak, szerződésben foglalt feltételnek és kritériumnak kell megfelelni. Amennyiben Ön nem rendelkezik a szükséges műszaki ismeretekkel, célszerű külső épületgépész ellenőrt alkalmaznia! A szakember leveszi a terheket a válláról: a tervezési fázistól egészen az átadásig koordinálja a munkálatokat, így elkerülhetők a költséges utólagos javítások.

 

Épületgépész - az elengedhetetlen segítség

 

A műszaki ellenőr az építkezés kezdetétől hatékonyabbá teszi a folyamatokat. Részt vesz a koncepció kialakításában, vagy véleményezi a már meglévő terveket. Kiválasztja a legideálisabb kivitelezőt, és felügyeli annak munkáját egészen a munkálatok befejeződéséig. Szemmel tartja a határidőket, így az építtető elkerülheti az esetleges kötbérezési eljárásokat. Ellenőrzi, hogy a felhasznált technológiák és módszerek az épületgépészet előírásainak és a minőségi követelményeknek megfeleljenek. Segít a felmerülő problémák gyors és hatékony megoldásában, valamint zökkenőmentessé teszi az átadás-átvétel folyamatát.

Mikor kötelező felelős műszaki ellenőrt megbízni?

A törvény bizonyos esetekben előírja a szakember alkalmazását. Ilyen például, ha az építőipari tevékenységet több fővállalkozó végzi, vagy ha a beruházás a Ktb. hatálya alá tartozik. Amennyiben a kivitelezés nemzetgazdasági szempontból kiemelt ügynek számít, vagy műemlékvédelem alatt álló építményt érint, szintén törvényi kötelezettség a műszaki ellenőrzést elvégző személy alkalmazása.

Építkezés biztos alapokra

A Global General Kft. felkészült épületgépész szakemberei teljes körűen ellátják az építkezés során felmerülő feladatokat az állapotfelméréstől a tervezésen át a szakhatósági átadásig. Külső ellenőr megbízásával Ön nem csak pénzt, de időt és energiát is spórolhat. A műszaki ellenőr átveszi Öntől a felelősség egy jelentős részét, így stresszmentesen a saját teendőire koncentrálhat.

Ne hagyja, hogy az építkezés maga alá temesse, kérje gépészmérnökeink segítségét!

 

épületgépész műszaki ellenőr