Geotermikus rendszerre váltás

5 ok, amiért megéri geotermikus rendszerre váltani

 

A korszerű épületgépészeti megoldások egyre keresettebbek napjainkban, hiszen a környezetvédelmi szempontok és a kedvező árak a lakosság mind szélesebb rétegei számára válnak elsődleges prioritássá. A geotermikus hőszivattyúkkal kapcsolatban még mindig sokan bizalmatlanok, ezért blogbejegyzésünkben összeszedtünk az ilyen rendszerek 5 legfontosabb előnyét!

 

1. Kedvező beruházási költségek

 

A geotermikus rendszer esetében nincs szükség költséges beruházásokra, például új kéményre, kazánra vagy gázbekötésre. Épületgépészeti szempontból az egyik legkönnyebben telepíthető rendszer, emellett nem elhanyagolható tényező, hogy a fenntartási költségei is igen alacsonyak.

2. Biztonságos

 

Nyári hónapokban talajszondás vagy talajvizes hőforrás esetén a primer kör alacsonyabb hőmérsékletszintjét közvetlenül lehet az épület hűtésére használni. Ez a passzív hűtési mód tulajdonképpen azt jelenti, hogy a föld hőjével hűtünk. Ilyenkor nincs szükség klímára, vagy külön hideg vizet előállító hőszivattyúra – a talajszondában található 14-15 fokos vizet elég keringtetni a falfűtés vagy a padlófűtés csöveiben.

3. Független jelölt

A gázáremelés Damoklész kardjaként lebeg a fogyasztók feje felett. A geotermikus rendszer ezzel szemben önállátást jelent, azaz a szolgáltatóktól való teljes mértékű függetlenséget. Kalkulálható, fix költségek hosszú évekre!.

4. Államilag támogatott

Akár új építésű, akár épületgépészeti felújításon áteső ingatlanról van szó, az állam vissza nem térítendő támogatás formájában segíti a geotermikus rendszer telepítését. Az amúgy is kedvező költségek így még tovább faraghatók.

5. Biztonságos

 

A geotermikus hőszivattyú szinte bármilyen meglévő fűtési rendszerbe bekapcsolható, akár gáz- és vegyes tüzelésű kazánba, vagy vízteres kandallóba is. Nem kell a fél házat lebontani, a kertet feltúrni és hetekig kényelmetlenkedni a munkálatok miatt!

Ezeket a szempontokat érdemes tehát első körben mérlegelni, ha épületgépészeti modernizáción gondolkodik otthonában, irodájában. Szeretne többet megtudni? Keressen minket bizalommal, felkészült kollégáink állnak rendelkezésére!


 

5 ok amiért megéri geotermikus rendszerre váltani
geotermiku energia, földhő